Taide-lehti 4/08, Erkki Pirtola

Back to articles

Freudia tarjottimella – Tapio Tuominen, Henna Pohjola, Tarmo Paunu ja Vály Sándor

Tarmo Paunun (1971) pensseli suihki vallattomasti uudessa Korjaamon galleriassa esiin iloisen alitajunnan. Hänen transsymbolistiset maalauksensa ovat täynnä ihmisiä, eläimiä ja ihmiselukoita. Vulvat ja penikset sulautuvat yhteen tässä kuvaliemessä.

Tarmo Paunun (1971) pensseli suihki vallattomasti uudessa Korjaamon galleriassa esiin iloisen alitajunnan. Hänen transsymbolistiset maalauksensa ovat täynnä ihmisiä, eläimiä ja ihmiselukoita. Vulvat ja penikset sulautuvat yhteen tässä kuvaliemessä. Paunu maalaa myös vertauksellisesti, mutta ekspressionistisesti. Hän ikään kuin vasurilla heilauttaa kankaalle sattumanvaraisia hahmoja, jotka lapsenomaisen raikulisti virnistellen muuntaleikse muotoaan. Ne ovat erinomaisia `huonomaalauksia`, joissa kaikki lipsuu kuten mieli tekee.


Joskus maalaukset paksuuntuvat laavamaisesti tukkoon, parhaimmillaan ne ovat luonnosmaisessa huolettomuudessaan ja riekkuvissa väreissään. Välillä eletään kuin meressä, toisinaan avaruudessa.


Joskus maalaukset paksuuntuvat laavamaisesti tukkoon, parhaimmillaan ne ovat luonnosmaisessa huolettomuudessaan ja riekkuvissa väreissään.

Artwork related to this article

Wedding Picture Wedding Picture
28cm x 34 cm, oil on canvas
Bakeliittibambi, Helsinki

Original article

Taide-lehti 4/08, Erkki Pirtola
Download article
Read online